Consiliere psihologica

Consiliere Individuala
Consilierea Familiei
Consiliere maritală/ de cuplu

Consiliere psihologica pentru slabit

Motivare pentru slabit prin interventie psihologica

Nou: Consiliere şi intervenţie psihologică pentru slăbit.
Vrei sa arati bine? Probabil că da. Te-ai gândit repede la felul în care arăţi şi ai constatat că eşti mai mulţumită de tine dacă ai mai slăbi pe ici pe colo. Ţi-ai promis că de săptămâna viitoare o să te apuci de alergat, de mers la sală sau de ţinut cure de slăbit. Zilele trec şi parcă nu ai timp şi nici chef pentru a te apuca de slăbit. Aici poate interveni consilierea psihologică.
Sedintele de consiliere psihologică te pot ajuta să-ţi creşti atât încrederea în reuşită cât şi motivaţia necesară pentru efortul de a slăbi. Toate cu scopul de a te simţi bine în corpul tău. Atunci când o persoană îşi propune să slăbească, aceasta are nevoie de consultul unui medic nutriţionist, de coordonarea unui antrenor pentru exerciţiile fizice şi de o puternică motivaţie pentru a duce la bun sfârşit planul de a slăbi. Această încredere şi motivaţie pentru reuşită se pot dezvolta prin colaborarea cu un psiholog. Suportul şi intervenţia psihologică se realizează prin consiliere motivaţională sau prin şedinţe de relaxare şi hipnoză ericksoniană la alegere.

consiliere_psihologica_alcoolism

Consilierea dependenţelor:
Alcoolism – Fumat – Droguri – Medicamente – Jocuri de noroc – Mâncat excesiv
Consilierea psihologică a persoanelor dependente de alcool, fumat, droguri, medicamente, jocuri de noroc, mâncare, alimentaţie excesivă. Persoanele sunt motivate pentru a face o schimbare: ieşirea din dependenţă.
Consilierea psihologică a membrilor familiilor în care există persoane dependente de alcool, droguri, alte substanţe.
Membrilor familiei le sunt aduse la cunoştinţă informaţii despre dependenţă şi mai ales despre felul în care se pot comporta astfel încât să ajute persoana dependentă să accepte ajutor şi să-şi menţină abstinenţa. Intervenţia psihologică în familie pentru motivarea persoanelor dependente pentru a accepta ajutor specializat medical si psihologic.

Alexandru Leșcău, psiholog și psihoterapeut – consiliere prin telefon sau prin Skype, detalii și programări la telefon 0733 516 809

consiliere_dependenta_de_mancare

Tulburări de alimentaţie: anorexie, bulimie

Consilierea psihologică pentru persoanele care se confruntă cu anorexia si bulimia. Anorexia nervoasă este o tulburare psihiatrică din categoria tulburărilor de alimentaţie, caracterizată printr-o reducere anormală a greutății corpului și printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama prevalentă , persistentă, de îngrășare. Persoanele suferind de anorexia nervoasă își limitează greutatea corpului prin abținerea voluntară îndelungată de a se hrăni (starvație sau post voluntar) (anorexia nervoasă de tip restrictiv) și prin alte metode – ca de pildă abuzul de purgative, clisme, și diuretice, folosirea de substanțe anorectigene, și excesul de exerciții fizice (anorexia nervoasă de tip eliminator, purgativ). Boala afectează mai ales tinerele adolescente, însă 10 % din cazuri apar la tineri de sex masculin. Anorexia nervoasă este o tulburare psiho – somatică sau psiho – fiziologică complexă, implicând componente psihologice, neuro-biologice și socio-culturale.

Alexandru Leșcău, psiholog și psihoterapeut – consiliere prin telefon sau prin Skype, detalii și programări la telefon 0733 516 809

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s